МИТОВЕ ОКОЛО ТРЕНИРОВКИТЕ С ТЕЖЕСТИ ПРИ ЖЕНИТЕ

over_40_biceps
Сила,красота и увереност след 40
май 15, 2017

МИТОВЕ ОКОЛО ТРЕНИРОВКИТЕ С ТЕЖЕСТИ ПРИ ЖЕНИТЕ

20170617_090422

Мит #1: “Ще стана мускулеста, ако тренирам с тежести”

Основно поради факта, че жените не могат по естествен начин да синтезират тестостерон (хормона отговорен за увеличаването размера на мускулите) толкова колкото мъжете, те не могат да натрупат големи количества мускулна тъкан.
Жените, които тренират с тежести без да използват стероиди получават стегнато и без целулит добре изглеждащо тяло особоно и ако комбинират редовните упражнения с добре балансиран хранителен режим. Точка.

Мит #2: Тренировките увеличават бюста

За съжаление – НЕ. В тази област преобладават мастните тъкани. Всъщност ако се стигне до по 12 процента мазнини, бюста може и да понамалее. Заблудата идва от това, че с тренировки се натрупват мускули на гърба и реално гръдната обиколка става по-голяма.

Мит #3: При тренировки с тежести се губи гъвкавостта

Ако упражненията се изпълняват правилно с пълни движения, няма такава опасност.

Мит #4: Когато се спрат тренировките мускулите се превръщат в мазнини

Ако изоставите правилния хранителен режим и спрете всякаква активност,мускулите ви ще изгубят тонус и ще се смалят,но в никакъв случай няма да се превърнат в мазнина-както и обратното.

Мит #5: Тренировките с тежести превръщат мазнините в мускули

Ех, ако беше така. Всъщност трансформацията е малко по-сложна. Постепенно се натрупва мускул и се изгарят мазнините (мастните клетки се свиват, докато мазнините в тях се използват за енергия).

Мит #6: Докато тренират можете да ядете каквото и колкото си искате

За да отслабваме трябва да имаме отрицателен енергиен баланс. Съответно калориите, които изгаряме да са повече от тези, които приемаме чрез храната.Освен това е много важно и от какви продукти са набавени тези калории.Дали храната ви съдържа правилния за вас баланс на макронутриенти(белтъчини,мазнини,въглехидрати,вода,фибри)

Мит #7: Жените трябва да правят само кардио или да тренира с много леки тежести

Ако се правят само кардио тренировки (велоергометър, пътека, крос-тренажори, бягане и т.н.) се горят мускули и мазнини. Ако не се тренира с тежести мускулите ще стават все по-малко, а те са активната тъкан в нашето тяло и чрез мускулите се горят калориите.Предполагам никой не желае кантара да показва малко килограми а в огледалото да виждате слабо отпуснато без мускулен тонус тяло.

.author-info {display: none;} .entry-footer {display: none;} .comments-area {display: none;}